måndag 28 februari 2011

And the Oscar goes to...

...Gwyneth Paltrow för vackrast klänning, en guldig Calvin Klein som satt helt fantastiskt på henne. Andra vackra klänningar bars av Hailee Steinfeld,  Halle Berry och Scarlett Johansson. Anledningen till att jag skriver om klänningarna i första hand är att jag inte är så överväldigad av galan i övrigt. Det var ganska tråkiga tal och programledarna gjorde ingen större succé heller. Det är inte på något sätt så att jag ångrar att jag satt uppe i år, det kommer jag nog aldrig att göra, men jag brukar vara betydligt mer positiv. Det är förstås fantastiskt roligt för Skandinavien att "Hämnden" vann en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film. Grattis, Susanne Bier och Mikael Persbrandt!

Nu ska jag de kommande veckorna beta av de nominerade filmerna en efter en. Det är många av dem jag verkligen vill se, som "King's speech", "The social network", "True grit", "Black swan", "Winter's bone" och "The fighter". Jag tror att där finns mycket inspiration att hämta både vad gäller skådespeleri och skrivande.

/S


4 kommentarer:

 1. Vi har ju som bekant ingen tv, och vi skulle ju dessutom jobba så vi såg den inte. Hade dock tänkt att vi skulle kunna se den på nätet idag på BBC eller ITV, men icke... Jag ville ju se klänningarna!

  SvaraRadera
 2. Jag körde också en "all nighter" med Oscarsgalan, och jag håller med dig till fullo. Många mysiga filmkvällar framöver!

  SvaraRadera
 3. Nä, jag tyckte INTE att GP vad så fin. Min favorit var (förhandstippade) Cate Blanchett och galet fantastiskt vackra Florence Welch i Valentino!! OMG. Jag är stum av beundran... (http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=109819&imagenr=35&page=35)

  Men att jag skulle vara lik Charlotte? Nääää...

  Puss!

  SvaraRadera
 4. The Kings Speech är en helt underbar film. Du kommer gilla den Sarisen. Klemmer

  SvaraRadera